وزیر کشور: وزارت کشور در کمک به تقویت بیشتر ظرفیتهای تشکلهای مردمی جدی است.
به گزارش روابط عمومی بنیاد خیریه شنوایی بخشی شفا (بخشش) نمایندگان این بنیاد در دو همایش جداگانه ای که در وزارت کشور و در تالار رازی دانشکده علوم پزشکی ایران از سوی دو وزارتخانه کشور و بهداشت و درمان به مناسبت “روز تشکل ها و مشارکتهای اجتماعی” و در روزهای 22 و 23 مرداد برگزار گردید حضور یافتند.
دکتر احمد وحیدی در همایش روز تشکل ها و مشارکت اجتماعی که با حضور نمایندگان و فعالان اجتماعی در محل وزارت کشور برگزار شد.
رسیدگی به مسایل اجتماعی را مهم ترین مسئولیت وزارت کشور در کنار مسئولیت های مختلف آن، برشمرد و افزود: ممکن است مسائل امنیتی و بحران های طبیعی فوریت زمانی داشته باشد اما مسائل اجتماعی مهم تر است.
وزیر کشور ادامه داد: حیات انقلاب اسلامی مرهون حضور اجتماعی آحاد مردم در شکلهای مختلف است.پایه های امنیت کشور مردم هستند و برای همین منافقین مردم را هدف قرار می دادند.
وی رسیدن به رشد و توسعه همهجانبه را منوط به استفاده از ظرفیتهای مردمی دانست و گفت: ساماندهی و توانمند سازی ظرفیت های مردمی اعم از ایده ها و توانمندی های بالقوه می تواند کشور را به پیشرفت بیشتری برساند.
بر همین اساس وزیر کشور خواستار تقویت تعاملات سازمان امور اجتماعی با تشکل های مردمی شد و تاکید کرد: خود تشکل ها در سازمان اجتماعی ایفای نقش کنند.وزیر کشور در ادامه اظهارات خود، اعتیاد را بزرگترین آسیب اجتماعی در کشور توصیف کرد و گفت: این مساله توسط دولت به تنهایی قابل حل نیست، اصل کار با مردم و تشکل های اجتماعی است و باید مسئولیت اجرای کار را در خود سازمان اجتماعی هم برعهده گیرند.
دکتر وحیدی افزود: ریشه بسیاری از مشکلات در استانها، اجتماعی و فرهنگی است و با حل این مشکلات زمینه رشد و توسعه اقتصادی فراهم می شود.
تقویت کار گروهی از دیگر محورهای مورد اشاره وزیر کشور در نشست امروز بود که تصریح کرد: نباید تحت تاثیر القائات دشمن بر فقدان توانایی ایرانی ها در کار گروهی قرار گرفت. تجربه نشان داده که اتفاقا روحیه کار گروهی در کشور قوی است.
دکتر وحیدی ادامه داد: جامعه ایرانی شاد و با نشاط است و البته باید این مسیر همواره تقویت شود.
وزیر کشور با بیان این که تشکل های مردم نهاد ایرانی باید در محکوم کردن فعالیت های تروریستی در سطح بین الملل، فعال شوند، خاطرنشان کرد: وزارت کشور حامی تشکل های اجتماعی در دفاع از منافع کشور و رفع آسیب های اجتماعی است.
توسعه کمی و کیفی تشکل ها موضوع دیگر مورد اشاره دکتر وحیدی بود و افزود: باید با تلاش برای کم کردن زمان صدور مجوزها، امکان فعالیت بیشتری به گروهها و تشکلها بدهیم.
همچنین همایش دیگری بمنظور بزرگداشت روز تشکل ها و مشارکت های اجتماعی در حوزه سلامت، در روز یکشنبه 23 مرداد ماه با حضور معاونان توسعه و بهداشت وزارت بهداشت، مدیرکل امور خیّرین و موسسات خیریه سلامت، مشاور وزیر بهداشت در امور اجتماعی و دبیر کارگروه خیرین و مشارکتهای مردمی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی بنیاد “بخشش“، در این همایش که مسئولان و نمایندگان بخش های مشارکت های اجتماعی دانشگاه های علوم پزشکی حضور داشتند، مدیرکل امور خیّرین و موسسات خیریه سلامت وزارت بهداشت در سخنانی، بر ضرورت افزایش تعامل بین بخشی تشکل ها با یکدیگر و وزارت بهداشت، تاکید کرد.
دکتر محمدجواد حیدری پور، اظهار داشت: ما در اداره کل سازمان های مردم نهاد و خیّرین سلامت وزارت بهداشت نیاز داریم که با تشکل ها تبادل و ارتباط بیشتری داشته باشیم.
مدیرکل امور خیّرین و موسسات خیریه سلامت ضمن قدردانی از سازمان های مردم نهاد و تشکل های مردمی در حوزه سلامت، درخصوص نامگذاری روز تشکل ها و مشارکت های مردمی، عنوان کرد: نامگذاری این روز به نام تشکل ها و مشارکت های مردمی، نقطه عطفی در گسترش تعامل بین وزارتخانه و سازمان های مردم و تشکل ها و توسعه مشارکت های مردمی خواهد بود، چرا که می توانیم این جلسات را مرتبا برگزار کنیم و از تجارب و کمک های شما عزیزان بهره مند شویم.
در ادامه مهندس محمودی مشاور وزیر بهداشت در امور اجتماعی و دبیر کارگروه خیرین و مشارکتهای مردمی نیز در این همایش گفت: در کشورمان اقدامات زیادی در حوزه نیکوکاری انجام می دهیم، اما در رنکینگ های جهانی درنظر گرفته نشده و آنها این اقدامات را کار خیر تلقی نمی کنند، درحالیکه اگر این اقدامات را نیز لحاظ کنند، کشورمان جزو سه کشور برتر دنیا در حوزه نیکوکاری خواهد شد.
وی افزود: طبق آمار جهانی، ایران در سال 2021 در بین سایر کشورها در حوزه نیکوکاری، رتبه 32 و در سال 2018 نیز رتبه 19 را کسب کرده است.