این بنیاد در نظر دارد بـا بهره گیری از کمک های انسان دوستانه مردم نیکوکار و همراهی مدیران خیر اندیش و نیز تلاش صادقانه و خالصانه نیروهای داوطلب وموظف خود، به موفقیت های چشمگیری در حوزه های شنوایی بخشی دست یافته و به مرکز ملی و مردمی حمایت از بیماران و خانواده های آنان تبدیل شود.
اولین تشکّل و گردهمایی بمنظور رسمیت بخشیدن به این مجموعه خیریه و بررسی اساسنامه و دیگر امور مرتبط، در تیر ماه سال 95 با حضور آقای دکترمحمد فرهادی، وزیر علوم، تحیقیقات و فن آوری، حاج آقا رضا نیری، دبیرکل مجمع خیّرین سلامت، تعدادی از پزشکان متخصص در رشته گوش و حلق و بینی و برخی روسای مراکز کاشت حلزونی کشور و نیز تعدادی از مدیران ارشد خیراندیش و خیّر از نهادهای مختلف، بعنوان هیأت موسس و هیأت امناء در دفتر وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری تشکیل و بحول قوه الهی شاکله و ساختار این مجموعه خیریه محقق گردید.
بنیانگذاران این مجموعه، اقدامات اولیه را در جهت اخذ مجوز و انجام مراحل ثبت قانونی بنیاد، از طریق وزارت کشور، بهزیستی و ثبت شرکتها بعمل آورده تا بتوانند از امکانات خیرخواهانه گروه ها، تشکلها، اشخاص حقیقی و حقوقی، دولتی و غیر دولتی، داخلی و خارجی بهره مند گردیده و حمایتهای وسیع تری از اقشار جامعه را برای پشتیبانی همه جانبه از بیماران نیازمند احصاء نمایند که در این مسیر موفق به ثبت بنیاد و درج آگهی آن در روزنامه رسمی کشور و اخذ مجوز رسمی از وزارت كشور گردیده اند.
اولین اقدامات “بخشش” در بدو تأسیس، آسیب شناسی درخصوص عوامل موثر در بوجود آمدن این بیماری و بررسی راهکارهای خروج از وضعیت فعلی، کاهش نرخ ابتلا به این بیماری و بهبود کیفیت درمان و زندگی است تا بیماران بتوانند فعالیت خود را در زمینههای درمانی، آموزشی و اقدامات پیشگیرانه و کاهش آسیبهای اجتماعی ناشی از این بیماری و نیز استمرار و ادامه مراحل درمانی تا بهبودی کامل ادامه دهند.
گستره بیماران تحت پوشش “بخشش” به دلیل میزان فرآگیری این عارضه در کشور و هزینههای بالای درمانی بیماران مذکور قابل تامّل بوده و لذا نیازمند توجه ویژه مسئولین, نهادها و مراکز دولتی، خصوصی, عام المنفعه و شخصیتهای حقیقی و حقوقی و خیّرین محترم می باشد. (بطور میانگین سالانه بیش از 1000 نفر به جمعیت موجود ناشنوایان متولد شده اضافه می شود)
خط مشی “بخشش” بر اهمیت رفع معضل ناشنوایی، ارتقاء سلامت و توانمند سازی گروه های مورد نظر و کشف استعدادها و شکوفایی جامعه هدف در جهت توسعه سرمایه های انسانی کشور بوده و تلاش میکند تا با حفظ شان انساني بیماران و خانواده های آنان از «نیازمند پروری»، پرهیز نموده واین بیماران, به ویژه آینده سازان میهن اسلامی را در ساختن آیندهای با چشم اندازهای روشن خودکفا نماید.
غیر انتفاعی و غیردولتی بودن “بخشش” یکی از ویژگیهای جدایی ناپذیر خط مشی آن بوده و خواهد بود و از هر اقدامی که با این شاخصه همخوانی نداشته باشد، استقبال نخواهد کرد.
بدیهی است، همیاران این مجموعه خیریه میتوانند از همه قشرها، ملیت ها و مرام های سیاسی و مذهبی پذیرفته شده در نظام جمهوری اسلامی باشند.
همچنین هر گونه همیاری و مساعدتهای مادی یا معنوی، با احترام به فرد یا سازمان ارائه دهنده، چنانچه مغایر با هدف خیرخواهانه و تبیین شده بنیاد ویا بمنظور تبلیغات باشد پذیرفته نخواهد بود.