نهمین کنفرانس ملی فرهنگ سازمانی با رویکرد پویایی در فرهنگ مشارکتی (پایدار) به همت انجمن مدیریت ایران و با همکاری دانشگاه خانم و با حضور جمع زیادی از صاحبنظران و کارشناسان و علاقهمندان این حوزه طی روزهای سهشنبه و چهارشنبه ۱۶ و ۱۷ بهمنماه در محل دانشگاه خاتم تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی “بخشش“ در آئین افتتاحیه این کنفرانس دکتر علاءالدین رفیعزاده معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در سخنانی با اشاره به چالشها و عواملی که مانع از تحقق فرهنگ سازمانی در ساختارهای دولتی شده است گفت: یکی از این دلایل، غافل شدن از مدیران است؛ مدیرانی که میبایست به معیارهای فرهنگ سازمانی باور داشته باشند. اگر فرهنگ مدیر عالی یک سازمان متناسب با متغیرهایی که در فرهنگ سازمانی دنبال میکنیم نباشد. عملاً اتفاقی نمیافتد.
وی افزود: در همین زمینه ما از آموزش صحیح مدیران نیز غافل بودهایم معتقدم مدیرانی که عضو دولت هستند. در زمینه فرهنگ سازمانی نیاز به آموزش دارند.
رفیعزاده اضافه کرد: در خصوص عامل دوم باید عرض کنم که ما در زمینه مبنا قراردادن نظر مردم در تعیین مؤلفههای فرهنگی که باید در نظام اداری از آنها استفاده کنیم کار نکردهایم بهعنوانمثال در زمینه ارائه خدمات اداری به مردم مگر فرهنگ سازمانی چیزی جز احترام قائلشدن به اربابرجوع و مردم است؟ حتی نوع نگاه و رفتار و نشست و برخاست ما روی ادراک مراجعهکننده از سازمان تأثیرگذار است.
وی در بخش پایانی سخنان خود بر لزوم مدنظر قرار دادن مؤلفههایی از قبیل خوشرفتاری با مراجعهکنندگان اولویت قرار دادن حل مشکلات آنها رعایت عدالت در ارائه خدمت و عدم تبعیض و استفاده صحیح از منابع و امکانات دولتی و صرفهجویی در انرژی را بهعنوان پیشنهادهای خود در راستای پیادهسازی فرهنگ سازمانی در ادارات دولتی مطرح کرد.
در ادامه دکتر مجید قاسمی رئیس شورای سیاستگذاری کنفرانس ملی فرهنگ سازمانی در سخنانی حول محور فرهنگ مشارکتی و تحقق توسعه پایدار گفت: محیط هر سازمانی نیازمند وجود یک فرهنگ مشارکتی است فرهنگی که همکاری مستمر میان یکایک اجزای سرمایه انسانی در آن وجود داشته باشد.
وی تأثیر فرهنگ مشارکتی بر رفتارها ذهنیت و ارزشها در سازمان را مورد اشاره قرار داد و افزود: در فقدان مشارکت ما با اتلاف زمان روبهرو هستیم و هر شخص صرفاً به حوزه مسئولیت خودش میپردازد و کسی هم برای مشارکت پاداش دریافت نمیکند.
در این کنفرانس هم چنین دکتر حسام زند حسامی عضو هیئتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، دکتر آراسب احمدیان مدیر عامل مؤسسه خیریه محک دکتر شروین مشایخی؛ مدیر منابع انسانی و مشاور آموزش و بهسازی عملکرد سازمان تأمین اجتماعی دکتر رضا پدیدار رئیس کمیسیون توسعه پایدار اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران دکتر مجید سرایداریان عضو کمیته علمی یونایتد متریک دکتر امیرحسین روشنضمیر مدرس دانشگاه صنعتی امیرکبیر به سخنرانی پرداختند.
در بخش انتهایی برنامههای نهمین کنفرانس ملی فرهنگ سازمانی دکتر آذر صائمیان دبیر شورایعالی کنفرانس و دبیر جایزه مسئولیت اجتماعی مدیریت مدل نوین این جایزه MSR Award را تشریح کرد و یادآور شد: این مدل با اصلاح و بازنگری قرار است به نام انجمن مدیریت ایران ثبت جهانی شود تا سازمانهای متقاضی حضور در فرایند ارزیابی از منافع حاصل از آن نیز در سطح ملی و بینالمللی برخوردار شوند.
در ادامه و پس از قرائت بیانیه پایانی نهمین کنفرانس ملی فرهنگ سازمانی مراسم نهمین دوره جایزه مسئولیت اجتماعی با معرفی برگزیدگان و اعطای گواهینامهها و نیز تندیسهای برنزی نقرهای و طلایی به شرکتهای حاضر در این دوره از جایزه برگزار و از آنها تقدیر به عمل آمد.
شایانذکر است. در این دوره از کنفرانس یاد شده در بین مؤسسات و کمپانیهای اقتصادی کشور، پنج مجموعه نیکوکاری نیز در بخش مسئولیت اجتماعی مدیریت شامل بنیاد خیریه شنوایی بخشی شفا (بخشش) مؤسسه خیریه محک انجمن حمایت از بیماران تالاسمی ایران انجمن ام اس ایران و انجمن حمایت از بیماران کلیوی موفق به کسب رتبه برتر و اخذ گواهینامه و لوح تقدیر شدند.