نخستین همایش پیشگیری از بیماری های غیر واگیر کشور، روز پنج شنبه ۲۷ دی ماه با همکاری شبکه ملی پیشگیری از بیماری های غیر واگیر ، در محل مجموعه فرهنگی ورزشی تلاش با شعار «همه با هم یک صدا برای پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر هم پیمان شویم» برگزار شد.

این همایش با شرکت کلیه سازمان های مردم نهاد حوزه سلامت و فعال در زمینه بیماری های غیرواگیر و با هدف اطلاع رسانی عمومی در رابطه با این بیماری ها برگزار گردید و شرکت کنندگان با ارائه محتوای آموزشی و نحوه پیشگیری از این بیماری ها، و همچنین معرفی سازمان های مردم نهاد مربوطه، فعالیت خود را آغاز نمودند.

خیریه شنوایی بخشش نیز با شرکت در نخستین همایش پیشگیری از بیماری های غیر واگیر کشور، نسبت به ارائه اطلاعات و آموزش لازم از طریق ایستگاه اطلاع رسانی خود، اقدام نمود.

در این همایش مسئولین و مقامات ارشد کشوری، معاون مدیرکل سازمان بهداشت جهانی، نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران، نمایندگان  و سایر سازمان های بین المللی نیز شرکت داشتند .

دکتر اجل لوئیان مدیر عامل بنیاد خیریه شنوایی بخشش در مصاحبه با واحد مرکزی در حاشیه برگزاری این همایش گفت: بیماری هایی که قابل پیشگیری هستند راهی به جز اینکه آگاهی عمومی مردم را بالا ببریم به مردم بگوییم که اینها چه راههایی برای پیشگیری دارد، چه عوارضی دارد، خود مردم وارد صحنه می شوند و پیشگیری می کنند.

در این همایش که با همکاری و حضور اعضای ۳۲ انجمن علمی پزشکی برگزار شد دکتر محمد رضا مسجدی مدیر عامل کمیته ملی پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر مرگ‌های زیر ۷۰ سال را مرگ‌های زودرس عنوان کرد و گفت: بیماری‌های قلبی و عروقی از جمله سکته ­های قلبی، مغزی، فشار خون، سرطان ها، بیماری‌های مزمن تنفسی و دیابت علت بیش از ۸۰ درصد مرگ‌ها در کشور هستند که بعلت مصرف دخانیات، مصرف الکل، تغذیه نامناسب و کم تحرکی، این بیماری‌ها بروز می‌کنند.
وی با تأکید بر اینکه اگر فقط مصرف سیگار و قلیان را کنترل کنیم یک سوم سرطان‌های کشور را کنترل کرده ایم افزود: سالانه ۱۱۵ هزار مورد سرطان جدید در کشور رخ می‌دهد که ۴۰ هزار سرطان را می‌توان با کنترل دخانیات پیشگیری کرد.
دکتر مسجدی با اشاره به اینکه ۳۶۵ هزار بیمار سرطانی در کشور داریم، گفت: بین ۱۱۵ تا ۱۲۰ هزار سرطانی هر سال به این تعداد افزوده می‌شوند و به همین تعداد نیز هر ساله به علت بیماری سرطان فوت می‌کنند.
وی تأکید کرد: نقش حاکمیت در بروز این بیماری‌ها ۲۰ تا ۲۵ درصد است، این خود مردم هستند که باید از تغذیه نامناسب، کم تحرکی، استعمال دخانیات و عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر دست بکشند و سواد سلامت خود را بالا ببرند.

وی افزود: ۴۰ سال است که در کشور ما همه چیز را تحریم می‌کنند، اما آمریکایی‌ها هیچ شرکتی را که سیگار و تنباکو به ایران می‌فرستد مورد بازخواست قرار نمی‌دهند باید به مسائل پشت پرده فکر کرد وقتی یک سناتور امریکایی می‌گوید ما تنها با سیگار می‌توانیم مردم ایران را دچار بیماری‌های مختلف کنیم.
وی افزود: حالا سؤال اینجاست که چرا مصر توانسته قلیان را در قهوه سرا و رستوران‌ها ممنوع کند، اما در ایران می‌خواهند این مکان‌ها را خصوصی کنند که فقط به حکم دادستانی بتوان وارد این مکان‌ها شد، مجلس چرا مالیات بر دخانیات را آنطور که باید افزایش نمی‌دهد؟

رئیس شبکه پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر افزود: متأسفانه دولت و مجلس در تعیین مالیات بر سیگار ضعیف عمل کرده است، اما ترکیه با اعمال مالیات ۷۰ درصدی بر خرده فروشی سیگار بسیار خوب فعالیت داشته است.

Copy right BAKHSHESH - The Charity Foundation For Hearing Rehabilitation © بخشش - بنیاد خیریه شنوایی بخشی شفاء